Ukrajna

2010.04.20. 20:42

A munkám Kijevbe, Ukrajna fővárosába szólított. 

Nem először vagyok itt, talán már harmadszor, vagy negyedszer. Utoljára 2007 tavaszán járhattam erre. Azóta nem sokat változott. Nagy a forgalom, sok ember, és az erős kettősség: szegénység és gazdagság egymás mellett.

Az Izlandi vulkánkitörés és hamu miatt tegnap törölték a járatomat, így az eredetileg tervezetthez képest egy nap késéssel jöttem, de még egyelőre belefér, hiszen egy nappal tovább maradok majd. Illetve tervezem, hogy csak eddig maradok, aztán majd meglátjuk, hogy a vulkánnak lesz-e ehhez szava.

Az Aerosvit légitársaság gépével jöttem, mert olcsóbb a jegyük majdnem egy ötvenessel mint a malév járatának. Gondoltam megnézem, hogy milyenek is az új AN 148-as gépeik. Elvileg a malév is ilyeneket fog venni.... Hát nem is tudom. A gép elvileg nem lehet több mint egy éves, hiszen egy éve vezették be a légiközlekedésbe, kívűlről mégis úgy néz ki mint egy lepattant 30 éves gép. A festék helyenként már lekopott, az olaj itt-ott folyik, Isten bizony a hajtómű peremén még flexnyomokat is láttam, szóval nem valami bizalomgerjesztő. A belterét nézve új, új, de valahogy mégis az érződik, hogy akartak ezek a tervezők, de csak ezt sikerült összehozni. A stílus az tipikus oroszos, a nyolcvanas évek közepéből integet. A legérdekesebb a szag: tipikusan oroszos állott szag. Minden orosz gépnek ilyen a szaga. Kellemetlen. De ki lehet bírni. Az ülések bőrösek, de a szabásukon látszik, hogy azok is csak gyenge másolatai a nagy gyárak termékeinek.

Az ellátmány elfogadható, egy szendvics és némi innivaló, a poharak mérete elég kicsi, de végülis elég volt arra az egy óra húsz perces útra.

A reptérre megérkezve iszonyatos hagymaszag fogadott, és nem is akart szűnni, amíg az útlevél ellenőrzésen álltunk sorba. Nem tudom mi lehetett de kellemetlen volt, az biztos.

A szálloda jelen esetben teljesen jó, ez egy régebbi szálloda felújítva, a szobák teljesen rendben vannak, tiszta kellemes, csendes. Hotel Salut.

Holnap belevetem magam a munkába. 2 nap, laza meló.

A bejegyzés trackback címe:

https://ciro.blog.hu/api/trackback/id/tr451938101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása